Arkadaşlar Polatlı ile Günyüzü arasında bulunan Kavuncu Yaylasındaki gölette binlerce Yeşilbaş görebilirsiniz.
Erkek bir yeşilbaş. Parlak yeşil renk başı, siyah kuyruğu ve sarı bir gagası ile dişisinden ayrılır
07.12.2008 tarihinde Küçükçekmece gölünde takriben 200 e yakın bireylik bir sürü yeşilbaş ördek görülmüştür.
Sivas Kangal 15.11.2008 30 çift civarı yeşilbaş görülmüştür ırmak boyunca.
Bir ay kadar oldu belki de daha fazladır, 40 biraylek bir yeşilbaş sürüsü gördüm Küçükçekmece gölünde. Erkeklerin tüyleri de dişilerinki gibiydi. Yani Eklips giysisindeydiler fakat birkaç haftadır. Erkeklerin başlarının yemyeşil olduğu gözlenmiştir.
Ben küçük yaşlarda çubuk barajının yakınlarında ve balık tuttuğumuz göllerde görürdüm. Şimdi çiftliğimde çok güzel yeşilbaşlar var. ve Moscowi türüde var ama çaprazlaşmasın diğe ayrı tutuyorum....Gözlemlerimi paylaşacağım...Yeşilbaşların sazlıklara yuva yaptığını unutmamalıdır. Lütfen göl kenarlarındaki sazlıkları yakmayalım. Çok akıllı ve güzel ördeklerdendir...
19 Ocak 2008 Cumartesi günü Büyükçekmece gölüne yaptığım gezide. Gölün Mimarsinan köprüsü tarafında onlarca Yeşilbaş ordek güneşlenirken görünmüştür.